Gör badrummet säkert

När det gäller badrum sker varje år olyckor i dem. Det handlar inte bara om att människor ramlar omkull, utan också om el och mycket annat.

När du ska renovera ditt badrum finns det en hel del saker att tänka på. Men hur gör du egentligen badrummet säkert? Genom att anlita experter som https://www.lisana.se/badrum/ får du den hjälp du behöver. För det är viktigt att komma ihåg att ett badrum är relativt riskabelt att variera. I alla fall om du inte vet vad du gör. När det gäller el kan det vara livsfarligt att göra installationer om du inte har koll på vad som sker. Badrummet är en våtzon och på vissa ställen får du inte alls installera el. Så är till exempel fallet i duschutrymmen och liknande. Bra tips kan du finna hos Elsäkerhetsverket som är en svensk myndighet.

Säkerhet i badrummet

Om du ändå ska renovera ditt badrum kan det vara klokt att tänka lite extra på säkerheten. I duschen kanske lite halksäkert klinker vara ett bra alternativ på golvet. Det kan också vara smart att sätta upp några handtag vid duschen eller badkaret för att göra det lättare och säkrare att tvätta sig. När det gäller badrummet i övrigt finns det också en del andra säkerhetsaspekter att fundera över. Det kanske är bra att sätta någon typ av temperaturreglering på kranar så att vattnet inte blir för varmt. Det är speciellt viktigt om du har barn. De kan snabbt skålla sig om vattnet är varmt. Andra saker som är bra att tänka på är:

  • Fuktlarm
  • Kranar som stänger av vattnet till vitvaror, toalettstol och handfat
  • Lysen som slocknar automatiskt om ingen rör sig i rummet.

Kostnad för en totalrenovering

Ibland har du inget annat val än att totalrenovera badrummet. Det kan kosta en del men å andra sidan kan du vara säker på att renoveringen blir gjord på ett bra sätt och att du får den allra högsta säkerheten i badrummet. Beroende på vad du vill ha gjort varierar kostnaden, men för rördragning, installation av jordfelsbrytare och liknande får du troligen betala omkring 10 000 kronor.