Jobba i säkerhetsbranschen

Säkerhetsbranschen är ett spännande verksamhetsområde som erbjuder många olika sorters yrken, bland annat säljare av säkerhetsprodukter. En bra säljutbildning är viktigt för att lyckas som säljare.

Ordningsvakt, polis, flygplatskontrollant och försäljare av säkerhetslarm är bara några av många säkerhetsyrken. Säkerhet är en bred bransch som innefattar arbeten som på olika sätt hanterar brott och olyckor. Detta kan vara både förebyggande arbete samt i form av räddningsarbete och utredning efter olyckan skett. Gemensamt för samtliga yrken är att de bidrar till ett tryggare och säkrare samhälle. Dessutom innefattar samtliga yrken kontakt med människor. Det är en bransch som passar passar hjälpsamma, sociala och orädda personer.

Säljutbildning

Säljare av säkerhetsprodukter är ett populärt yrke inom säkerhetsbranschen. Denna roll inkluderar bland annat försäljning hemlarm, företagslarm och andra smarta säkerhetslösningar. En bra säljutbildning låter deltagarna upptäcka sina styrkor och utvecklingsmöjligheter som säljare. Sector Way Academy erbjuder kanske Sveriges bästa säljutbildning där alla deltagare ges möjligheten att lyckas som säljare. Det som krävs för att lyckas som säljare är målmedvetenhet och oräddhet. Deltagarens inställning och personliga egenskaper är viktigare än tidigare meriter. Personer som passar som säljare är vanligtvis hjälpsamma och tycker om att jobba med andra människor. Dessutom är de målmedvetna, orädda och lösningsorienterade. En del tycker att försäljning verkar läskigt, jobbigt eller tråkigt. Övning ger färdighet och därför är det viktigt att gå en bra säljutbildning där teori och praktik blandas. Med rätt träning och med rätt inställning går det att göra en fantastisk karriär som säljare. Utbildningen bidrar även till personlig utveckling där styrkor och utvecklingsmöjligheter identifieras. Att förstå sig själv och ens individuella preferenser för mycket viktiga insikter för framtiden.

Att jobba med säkerhet

Säkerhetsbranschen är en stor och varierad bransch som sysselsätter många människor. Det finns många olika yrken inom bland annat lås- och säkerhetsleverans, brandsäkerhet och bevakning. Alla som jobbar med säkerhet bidrar till ett tryggare samhälle. Dessutom är det en bransch med goda framtidsutsikter. En avgörande faktor för tillväxten är svenskars oro för inbrott vilket gör att fler väljer att installera larm i hemmet. Att installera ett larm innebär en ökad trygghet för bostadsägaren eftersom larmet gör att inbrottstjuven har kortare tid på sig innan hen blir upptäckt. År 2018 diskuterade politikerna möjligheterna om ROT-avdraget ska gälla för installering av hemlarm. Om förslaget går igenom kommer det ge ytterligare positiv effekt på branschen.

 

En säljutbildning är en investering för framtiden

En säljutbildning som varvar teori med praktik är den snabbaste väggen att utvecklas till en duktig säljare. Utbildningen är relativt kort och istället lär sig nya säljare mycket under gång tack vare kontinuerlig feedback och utvärdering. En säljutbildning är en investering för framtiden. Tidskriften Veckas Affärer skriver om att det vanligaste jobbet som dollarmiljonärer hade innan de blev extremt förmögna var säljare. Artikeln belyser forskningsresultat där 45 olika miljardärer intervjuats. Bland annat visar studien på att två tredjedelar av de intervjuade personerna anser att deras erfarenhet som säljare var en viktig faktor för deras framgångar. Dessutom framkom det att fler än en tredjedel ansåg att en majoritet av framgången berodde på deras säljerfarenhet.