Så gör du ditt hem säkert för barn

Hemmet kan vara en farlig plats för ditt barn. Brännskador och fallolyckor är vanligt förekommande. För att undvika olyckor är det viktigt att barnsäkra hemmet ordentligt.

Det är lätt att tro att hemmet är en säker plats för barn. Men hemmet är faktiskt inte det om du inte barnsäkrar det. Genom rätt säkerhet kan du skydda ditt barn och förebygga olyckor. Det är såklart omöjligt att skydda ditt barn från alla faror som finns i världen men de farorna som finns i ditt hem kan du se över. Du kan barnsäkra hemmet hos HomeSafety genom att beställa de produkter som du behöver för att kunna skapa ett tryggt hem för din familj.

Brännskador är vanliga hos barn

Child,Safety,At,Home,Concept.,Little,Baby,Reaching,For,HotKöket och spisen är en farlig plats för barn. Barn är tyvärr väldigt lockade av att vara vid spisen och brännskador är väldigt vanliga. För att minska risken för att en olycka ska hända är det bra att montera ett spisskydd som förhindrar barnet att komma åt plattor och det som står på spisen. Även om du har ett spisskydd ska du tänka på att alltid vrida handtaget inåt. Det finns också knappskydd till spisen, ugnsskydd och spärr till ugnsluckan som kan vara bra att köpa. Om du har en gammal spis är det bra att använda ett tippskydd. Att barnsäkra badrummet är också en bra idé. Vatten är en stor fara för barn eftersom drunkning sker i det tysta. Det kan vara bra att ha ett toalettlås. Om du har badkar ska du köpa halkskydd för att undvika att barnet halkar och slår sig. Om du förvarar mediciner inne i badrummet ska du förvara dem i en låda eller ett skåp som går att låsa.

Montera petskydd på alla eluttag

Elkontakter kan vara väldigt farliga för barn. Att montera petskydd i alla kontakter gör att barnet inte kan komma åt. Det kan vara bra att kontrollera att det finns en jordfelsbrytare installerad. Det är också bra att montera sladdar i kabelskenor. Barn kan också skada sig på vassa hörn och kanter. Därför ska du sätta kantskydd och hörnskydd där det finns potentiell risk att barnet kommer att vara. För att undvika att ett barn klättrar och faller ut genom fönstret ska du montera fönsterspärrar på alla fönster som kan utgöra en fara. Förankra också stora möbler.