Känn dig trygg med hemförsäkring

En hemförsäkring är inte obligatorisk enligt lag men den är ändå otroligt viktig. Händer något i din bostad såsom en brand eller en vattenskada och du står utan en hemförsäkring kan detta stå dig dyrt. Inte nog med att du står utan hem och inte får ut ersättning eller hjälp för en alternativ bostad, du kan dessutom bli betalningsskyldig för skadorna som kan kosta flera hundratusen.

Bor du i en hyresrätt är hemförsäkring extra viktigt. Skulle en skada uppstå i din lägenhet och sprida sig till övriga lägenheter kan du bli betalningsskyldig även för skadorna i de andra lägenheterna. Inte nog med att en hemförsäkring hjälper dig vid skador i din lägnehet utan den kommer även med ett grundskydd för din saker som du har i hemmet. Med en hemförsäkring kan du känna dig trygg och behöver inte oroa dig för dyra kostnader när olyckan råkar vara framme.

En hemförsäkring är nödvändig

Family,Housing,Concept.,Young,African,American,Parents,With,Two,Children”Nödvändiga försäkringar, eller sådana man verkligen inte bör prioritera bort är hemförsäkring, barnförsäkring och reseförsäkring” Säger SVD.

Som tidigare nämnt är inte hemförsäkring obligatorisk enligt lag och det är faktiskt så att nästan var tionde hyresgäst saknar hemförsäkring. Detta beror ofta på en missuppfattning om att en hemförsäkring endast ger skydd mot din egendom såsom en trasig mobil eller stulen cykel. Men så är inte fallet, en hemförsäkring täcker de flesta av de skador som kan uppstå i hemmet vid olyckor såsom brand och vattenskada.

Det du bör tänka på när du skaffar en hemförsäkring är att hitta en försäkring som passar dig. numera finns det flera försäkringsbolag som erbjuder flexibla försäkringar som du kan anpassa just efter din situation.